Onderhoud

Kleine onderhoudsbeurt

A.F Garage biedt u een gegarandeerde prijs voor een kleine onderhoudsinspectie. Uw auto wordt gecontroleerd op 30 punten van de kleine beurt checklist. Natuurlijk wordt de olie ververst en het oliefilter vervangen. Dit zorgt ervoor dat de motor van uw voertuig in optimale conditie blijft en zijn maximale levensduur kan behalen.
Mocht de monteur constateren dat vervanging van andere onderdelen nodig is, dan overlegt hij eerst met u. Zo weet u vooraf waaraan u toe bent.
Door een kleine onderhoudsinspectie tijdig uit te laten voeren, kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot grotere problemen gaat leiden. In het onderhoudsboekje van uw auto staat wanneer de kleine beurt moet worden uitgevoerd. Laat uw onderhoudsboekje ook bijwerken nadat de onderhoudsinspectie is gedaan. Dit zorgt ervoor dat de onderhoudshistorie van uw auto bekend is voor een volgende monteur. En het is van belang voor de waarde van uw auto.

Grote onderhoudsbeurt

Met een een grote onderhoudsbeurt van A.F Garage bent u verzekerd dat uw auto in de beste staat verkeert en dat u geen onnodige risico’s neemt. Een grote beurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto. Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden. Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten. Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Dat betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter en luchtfilter.
Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote beurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden. Mocht de monteur constateren dat vervanging van andere onderdelen nodig is, dan overlegt hij eerst met u.